Heeft u een bitumen dak en last van lekkage? Dan wilt u dit probleem natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen en vochtschade voorkomen.

Hoe repareert u een bitumen dak en welke werkzaamheden komen erbij kijken? Wat kunt u zelf doen en welke werkzaamheden kunt u beter overlaten aan de dakdekker? In deze blog vertellen we hoe u de lekkage van uw bitumen dak opspoort én oplost.

1) Achterhaal de oorzaak van de lekkage

Voordat u de lekkage van uw bitumen dak kunt verhelpen, moet u weten waar het probleem precies zit. Het eerste wat u doet is daarom het opsporen van de oorzaak van de lekkage van uw bitumen dak. Hoe komt u hierachter?

 1. Controleer de dakgoot
  De dakgoot vangt niet alleen regelwater op, maar ook takjes, mos en andere dingen uit de natuur. Hoopt dit teveel op, dan kan de dakgoot of de regenpijp verstopt raken. Controleer dit en verwijder eventueel opgehoopt vuil. Is dit het enige probleem, dan heeft u de lekkage al verholpen!

  Tip: door de dakgoot eens in de zoveel tijd te controleren en leeg te halen, voorkomt u dat er lekkage ontstaat. Vooral in het voorjaar (bloesem) en najaar (blaadjes) komt er van alles in de dakgoot terecht. Zeker in deze periode is het dus aan te raden om de goot af en toe te controleren.
 2. Check de naden van het dak en het daklood
  Lopen alle naden van het bitumen dak na. Ziet u dat het regenwater op één plek ophoopt of ziet u juist een opening? Dan is het probleem waarschijnlijk op die plek ontstaan. Controleer dit ook bij het daklood.

2) Bitumen dakbedekking repareren of vervangen?

Zodra u de oorzaak van de lekkage heeft gevonden, staat u voor de keuze: repareren of vervangen. Wat de beste keuze is hangt af van een aantal factoren:

 • Leeftijd van het dak (een bitumen dak gaat gemiddeld 30 jaar mee);
 • Algehele staat van dak;
 • Grootte van de lekkage.

Gaat het om een kleine lekkage en is de staat van het dak nog goed, dan adviseren wij om het bitumen dak te repareren. Is het dak oud en in slechte staat? Dan raden we aan om het dak te vervangen door een nieuw bitumen dak.

3) Bitumen dakbedekking repareren

Kiest u ervoor om de bitumen dakbedekking te repareren? Volg dan de volgende stappen:

 • Stap 1: Maak de beschadiging op het dak goed schoon en veeg opgehoopt water aan de kant. Gebruik hiervoor een doek, een harde borstel en eventueel een dweil.
 • Stap 2: Snijd de beschadigde plek eruit met een mes en houd de ondergrond droog en schoon.
 • Stap 3: Bereid de ondergrond voor met een impregneermiddel. Laat dit intrekken en breng vervolgens een bitumen reparatiepasta aan.
 • Stap 4: Veeg de pasta goed over alle naden en bedek de beschadigde plek vervolgens met een polyester verstevigingsmat. Smeer de reparatiepasta hier vervolgens nogmaals overheen om het af te werken.
 • Stap 5: Laat de pasta drogen en uw bitumen dak is weer waterdicht!

Zelf doen of een dakdekker inschakelen?

Als u handig bent, is het oplossen van een lekkage in uw bitumen dak goed te doen. Bent u minder handig, heeft u weinig tijd of gaat u liever zelf het dak niet op? Kies er dan voor om een dakdekker in te schakelen.

De specialisten van 040 Dakdekker lossen het probleem graag voor u op. Bel ons op 040-2051882 om een afspraak in te plannen. Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wilt u meer lezen over het oplossen van een dak lekkage of lekkage op plat dak? Lees onze andere blogs!

 • pijler-platte-daken-1
 • pijler-dakisolatie-1
 • pijler-lekkage-1
 • dakpannen 1

Wilt u een vrijblijvende & gratis offerte ontvangen?

offertegesprek

U ontvangt van 040 Dakdekker vooraf gratis een vrijblijvende offerte. Vraag een offerte aan en ontvang snel een prijsvoorstel. Waar in Brabant u ook een dakdekker nodig heeft, of het nu in Eindhoven, Heeze, Helmond, Geldrop of Deurne is.

Offerte aanvragen  ›

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

reviewscore

Onze klanten beoordeelden 040 Dakdekker met een gemiddelde score van: 8,4.
Wilt u weten hoe 040 Dakdekker door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf  ›


Gegevens
Habraken 2321 L
5507 TK Veldhoven
040-2051882
info@040dakdekker.nl

Copyright © 2022 www.040dakdekker.nl
Sitemap

040 Dakdekker
040 Dakdekker 4.9/ 5 based on 1 12 ratings.